ویزای توریستی (شرایط و انواع هزینه ها) 2023 – موسسه مهاجرتی اپلای فیوچر

ویزای توریستی چیست؟

ویزای توریستی یکی از محبوب ترین و بهترین ویزاها برای سفرهای خارجی است. گرفتن ویزای توریستی با اهداف مختلفی است و یکی از مهم ترین علت های آن گردشگری و سفرهای کوتاه مدت یا دیدار خانواده است. در این جا قصد داریم درمورد شرایط گرفتن ویزای توریستی ، هزینه ها و مدارک برای این نوع ویزا به شکل کامل صحبت کنیم که در صورت درخواست ویزای توریستی ، اطلاعاتی بدست آوردید.

ویزاها به عنوان یک مدرک به متقاضیان مسافرت برای خارج کشور صدور میشوند. برای مثال برای سفار متقاضیان ایرانی سفر از ایران به کشور ترکیه نیاز به اجازه ورود دارید و ویزا به شما همان اجازه ورود را میدهد. ویزاها را سفارتخانه ها صادر میکند و نوع این ویزاها نسبت به هدف شما به کشور مورد نظر شما است. برای اخذ ویزای ترکیه شما به آسانی می توانید به این کشور سفر کنید. درواقع ویزای هر کشور مخصوص همان کشور است.
ویزای توریستی (Tourist Visa) نوعی مجوز برای سفر به مقصد های گردشگری است. زمان این ویزا ها کوتاه است و قابل تمدید است. از سوی دیگر افرادی که با ویزای توریستی سفر می کنند امکان یا اجازه کار و یا تحصیل در کشور هدف را ندارند. اگر فردی زیر هجده سال به ویزا احتیاج داشته باشد، درخواست این ویزا باید از سمت قیم خود برای وی صورت بگیرد. لازم به ذکر است که هر فرد یا متقاضی برای گرفتن ویزای توریستی در خواست بدهد و اجازه درخواست ویزا به شکل گروهی و خانوادگی وجود ندارد.

تفاوت ویزای توریستی و پاسپورت

گاهی افراد ویزا (روادید) را با پاسپورت (گذرنامه) را اشتباه می گیرند. پاسپورت یا گذرنامه نوعی مجوز قانونی شما از کشور است. اما ویزا مجوز ورود شما به کشورهای هدف است. درحقیقت برای ورود به کشور های خارجی شما به این دو مجوز نیاز دارید.

تفاوت ویزای توریستی با ویزای ویزیتوری

ویزای توریستی نوعی ویزا ویزیتوری (Visitor Visa) هم است. ویزای ویزیتوری یک ویزای کوتاه مدت است و نوع های مختلفی دارد. مثل : ویزای توریستی، ویزای تجاری و ویزای پزشکی. پس ویزای توریستی جز ای از ویزای ویزیتوری هم است.

انواع ویزای توریستی

ویزای توریستی دسته بندی های زیادی دارد . این طبقه بندی ها را برای اخذ ویزا بر اساس دفعات ورود و خروج و زمان دسته بندی می کنند.

انواع ویزای توریستی بر اساس دفعات ورود و خروج

ویزای سینگل (Single-entry visa): همانطور که از نامش پیداست، با ویزای سینگل تنها یک‌بار اجازه ورود به کشور مقصد را دارید. حتی اگر اعتبار ویزای سینگل باقی مانده باشد، امکان سفر دوباره به کشور مقصد وجود نخواهد داشت.

ویزای دابل (Double-entry visa): با این ویزا تا ۲ بار اجازه ورود به کشور مقصد را دارید.

ویزای مولتی (Multiple-entry visa): با اخذ ویزای مالتیپل می‌توانید بیش از دو بار یا در مواردی به صورت نامحدود، در مدت زمان اعتبار ویزا، به کشور هدف خود سفر کنید.

انواع ویزا بر اساس زمان صدور

صدور ویزا قبل از سفر: برای اخذ این نوع ویزا، مطابق با روش‌هایی که در ادامه ذکر می‌کنیم می‌توانید درخواست دهید تا سفارتخانه آن را بررسی و در صورتی که تمامی قوانین و شرایط را رعایت کرده باشید، ویزای توریستی برایتان صادر شود.

صدور ویزا در زمان ورود یا (ویزای فرودگاهی): نوع دیگری از صدور ویزا وجود دارد که در بدو ورود به خاک کشور مقصد صادر می‌شود. تمام کشورها این نوع ویزا را به متقاضیان ارائه نمی‌دهند و این موضوع کاملا به کشور مقصد و اینکه شما شهروند چه کشوری هستید بستگی دارد.

انواع ویزا بر اساس نحوه صدور

ویزای الکترونیکی (e-visa): درنوع الکترونیک، درخواست ویزا به صورت آنلاین ثبت شده و طی مدت زمان کوتاهی ویزا صادر می‌شود.

ویزای زمان ورود: برای اخذ ویزا با این روش، وارد مبادی ورود کشور مقصد می‌شوید و همانجا درخواست ویزای توریستی می‌کنید. هوایی، زمینی یا دریایی فرقی نمی‌کند، فقط باید از امکان صدور این نوع ویزا در کشور مقصد مطمئن شوید.

ویزای لیبل دار‌: در این نوع صدور ، مدارک خود را به سفارت ارسال می‌کنید و در صورت تایید درخواست شما، ویزا در قالب یک برچسب روی صفحات داخلی پاسپورت شما چسبانده می‌شود.

شرایط گرفتن ویزای توریستی

گرفتن ویزای توریستی نیاز به رعایت شرایط ویژه ای است که باید آن را بدانید و آن الزامات را انجام دهید. مهم ترین رکن شرایط اخذ ویزای توریستی در توضیح ذیل آمده است. حتما توجه کنید که این شرایط برای گرفتن ویزای توریستی است و امکان دارد که قوانین هر کشور با کشور دیگری متفاوت باشد . پس حتما شما باید این نوع جزئیات و اخذ ویزای توریستی را از کشور هدف مورد بررسی قرار دهید.

 

  • ارائه دعوت‌نامه
  • نداشتن سوءپیشینه یا تخلفات مهاجرتی
  • عدم ابتلا به بیماری‌های خاص، به خصوص بیماری‌های واگیردار
  • ارائه کامل مدارک شناسایی مانند پاسپورت و مدارک هویتی معتبر
  • اثبات تمکن مالی و ارائه مدارک کافی برای تامین هزینه‌های سفر و مسافرت
  • متقاعد کردن آفیسر سفارت برای بازگشت حتمی شما به کشورتان پس از پایان موعد مقرر

 

مدارک عمومی جهت درخواست ویزای توریستی به شرح زیر است:

 

  • دعوتنامه
  • کاور لتر (Cover Letter)
  • بیمه مسافرتی معتبر
  • چند قطعه تصویر پاسپورتی
  • سابقه سفر به کشورهای خارجی
  • مدارک مربوط به سابقه کاری
  • گواهی رزرو بلیط پرواز برگشت
  • مدارک مربوط به سابقه تحصیلی
  • تکمیل فرم درخواست ویزای توریستی
  • ارائه مدارک مربوط به اثبات تمکن مالی
  • پرداخت هزینه ویزا و ارائه رسید پرداختی
  • گواهی‌های سلامت
  • ارائه مدارک مربوط به محل اقامت در طول سفر
  • اجازه خروج از ایران (از پدر، همسر، والدین، ارائه کارت معافیت یا پایان خدمت)
  • پاسپورت معتبر (با حداقل ۶ ماه اعتبار) و دیگر مدارک شناسایی (شناسنامه و سند ازدواج)

 

نحوه درخواست برای ویزای توریستی

برای درخواست ویزای توریستی یا Tourist Visaشما اول باید کشور هدف این ویزا را تعیین کنید. امکان دارد در کشور اول شما سفارت کشور هدف فعال نباشد یا اینکه برای گرفتن این ویزا برای رفتن به سفارت کشور هدف ، به کشور های دیگر سفر کنید. عموما برای درخواست ویزای توریستی چهار مرحله زیر را طی می کنید.

ارسال درخواست ویزا

برای مرحله اول شما
باید مدارک مورد نیاز برای داشتن شرایط گرفتن یا اخذ ویزای توریستی را انجام دهید. بعد درخواست برای ویزای خود را به صورت آنلاین برای سفارت کشور هدف ارسال کنید.

پرداخت هزینه ویزا

هزینه ویزای توریستی برای کشور های مختلف متفاوت هستند. این امکان وجود دارد که شما این مبالغ را به صورت دلاری مورد تایید سایت سفارت اعلام شده بپردازید. پس شما باید در این مرحله هزینه درخواست ویزا را حتما پرداخت کنید. پرداخت این هزینه منوط به این که درخواست شما رد یا تایید میشود ، نمیباشد و این هزینه اصلا قابل بازگشت نیست.

تعیین وقت برای مصاحبه

در این مرحله برای بعضی از کشور ها پیش از پرداخت هزینه ویزا است و برای دیگر کشور ها بعد از آن است. به هر شکل شما باید برای تعیین تاریخ و زمان سفارت برای مصاحبه به سفارت کشور هدف خود بروید.

مراجعه به سفارت کشور مقصد برای مصاحبه

در مرحله آخر برای درخواست ویزای توریستی ، شرکت در مصاحبه است .برای بعضی از کشور ها مثل آمریکا و کانادا هزینه جداگانه از ویزا قبل تعیین وقت مصاحبه شما در سفارت گرفته میشود . بعد انجام این دو مرحله شما فقط منتظر تاییدیه و نتیجه درخواست ویزا می مانید تا به شما اطلاع رسانی شود.

پرداخت هزینه‌ ویزای توریستی با اپلای فیوچر

همانگونه که در اینجا توضیح داده شد ، در قسمت هایی از اخذ ویزای توریستی نیاز است که هزینه های پرداخت شود. این هزینه ها شامل درخواست ویزا از سفارت و انجام کارهایی مثل بیمه مسافرتی ، رزرو پروازهای خارجی یا ترجمه های مدارک شما است. بیشتر این پرداخت ها ارزی هستند و برای پرداخت آن ها نیاز است که از کارت های اعتباری یا ویزا کارت ، مستر کارت یا پی پال استفاده شود. برای پرداخت این نوع هزینه ها شما می توانید از طریق موسسه مهاجرتی اپلای فیوچر اقدام کنید.